Ugrás a tartalomra
VMSZ/Facebook

Deli Andor: Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a stratégiai tervezésre

2020-10-29
14:11
Forrás
Pannon RTV
A transzeurópai közlekedési hálózatok felülvizsgálatáról szóló jelentését tárgyalta mai ülésén az Európai Parlament Közlekedési és Turisztikai szakbizottsága.

Deli Andor fideszes EP-képviselő, a szakbizottság magyar tagja, hozzászólásában felszólította az Európai Bizottságot, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a stratégiai tervezésre. Ahogy hangoztatta, az uniónak határozottabban kellene fellépnie az EU vonzóbbá tétele érdekében, leginkább Ázsia irányában. A stratégiához az EU-nak ki kellene dolgoznia az uniós szakpolitikák közötti horizontális kapcsolatokat, amelyeket az uniós adminisztráció különböző részlegei dolgoznak ki. Ezzel a nyugat-balkáni térség is jobban ki tudná használni a nemrég elfogadott gazdasági és befektetési tervet, amely 9 milliárd euró fejlesztési eszközt irányoz elő, mondta a vajdasági származású fideszes EP-képviselő.

Deli Andor
Európai Parlament
közlekedés

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.