Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli Andor: Nőttek az EU-s előcsatlakozási alapok

2020.07.25
12:16
Forrás
Magyar Szó
Jó hír a tagjelölt országok számára, így Szerbia számára is, hogy az előző többéves pénzügyi tervhez képest megközelítőleg tíz százalékkal nőttek az európai uniós előcsatlakozási alapok is.

Ezt mondta el Deli Andor a Magyar Szónak adott interjújában. A vajdasági származású fideszes európai parlamenti képviselő szerint ez nemcsak anyagi, hanem egy nagyon fontos politikai jelzés is, hiszen az uniós vezetők minden jel szerint egyetértettek abban, hogy a bővítésnek folytatódnia kell. Deli Andor kiemelte, ennek egyik legnagyobb nyertese éppen Szerbia lehet, ugyanis az előcsatlakozási alapoknak a fő célja a tagjelölt országok felkészítése. Az új költségvetési egyezmény pedig ehhez a felkészüléshez fog egy megnövelt anyagi hátteret teremteni - tette hozzá az EP-képviselő. Deli szerint ebből arra következtethetünk, hogy az EU még a következő pénzügyi keret lejárta előtt, azaz 2027 előtt számol a bővítéssel. Ez biztató politikai üzenet mindannyiunk számára - szögezte le az EP-képviselő.

Európai Unió
Deli Andor
tagjelölt
Szerbia

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.