Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli Andor: A tagjelölt országokat közelebb kell vinni az EU-s körhöz

2019.10.29
16:13
2019.10.29
17:20
Forrás
Pannon RTV
Egyértelműen le kell szögeznünk, hogy a különleges partnerség egyfajta megemelt szintű gazdasági viszony, ami mindenképpen jó üzenet lenne, hasznos a polgárok és a vállalkozások számára.

Mivel belátható időn belül konkrét bővítésre nem kerül sor, az Uniónak mindenképpen el kell gondolkodnia azon, hogy milyen módszerekkel, lépésekkel, intézkedésekkel lehet a tagjelölt országokat az uniós körhöz közelebb hozni, illetve egyfajta kitartásra ösztönözni - nyilatkozta Deli Andor. A vajdasági származású fideszes EP-képviselő hozzátette, a bővítési fáradtság nemcsak a nyugati országokban jelentkezik, hanem a tagjelölt országokban is, akik sok esetben túlzottan sokáig kényszerülnek várakozni az uniós előszobában. Egyértelműen le kell szögeznünk, hogy a különleges partnerség egyfajta megemelt szintű gazdasági viszony, ami mindenképpen jó üzenet lenne, hasznos a polgárok és a vállalkozások számára a befektetések szempontjából - részletezte Deli Andor.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Különösen, hogyha Szerbiát és Montenegrót nézzük, mint a két leginkább előrehaladott csatlakozó országot, akkor szerintem nem lenne fair, ha így már félúton közeledve az unióhoz, ezt a két országot egyfajta speciális partnerséggel úgymond kifizetnék, és ezzel valamilyen szinten elodáznák a végtelenségig a teljes jogú tagság elnyerését.”

Deli Andor
Európai Unió
tagjelölt
Montenegró

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.