Ugrás a tartalomra
Európai Bizottság

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

2023.03.21
17:54
2023.03.21
20:31
Forrás
közlemény
Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője a vita során üdvözölte a javaslatok egy részét, ugyanakkor emlékeztetett: a javaslatok nem lesznek elegendőek az egyre nagyobb sofőrhiány problémáinak kezelésére.

„A vezetői engedélyek, azok kiállításának és cseréjének digitalizációja pozitív javaslat. Szintén üdvözlendő, hogy a fiatalok már 17 éves kortól elkezdhetik a jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzést. A pozitív elemek ellenére azt gondolom, hogy ezek a javaslatok nem lesznek elegendők ahhoz, hogy kezeljük az egyre nagyobb mértékeket öltő sofőrhiányt’’ - mondta el Deli.
 

„A javaslatok következményeként a sofőrképzés egyre összetettebb és költségesebb lesz, ami visszatartó erőként hat a pályaválasztás vagy átképzés előtt álló személyekre. Továbbá ez aránytalan versenyelőnyhöz juttatja a harmadik országokból érkező sofőröket is. Egyszerűsített, elérhető és versenyképes képzésre van szüksége a hivatásos sofőröknek, hogy vissza tudjuk fordítani a drasztikus sofőrhiányt, amelynek a következményeit máris tapasztalhatjuk” - tette hozzá a fideszes politikus.

Deli Andor
sofőrképzés

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű