Ugrás a tartalomra

Deli: Az EP idei jelentése politikai és ideológiai szempontok mentén alaptalanul bírálja Szerbiát

2021.03.25
17:01
2021.03.25
19:52
Forrás
Pannon RTV
Egy nagyon részrehajló, túlontúl negatív, talán azt is mondhatjuk, hogy a kákán is csomót kereső szöveget fogadott el az Európai Parlament Szerbiáról - nyilatkozta Deli Andor a Pannon RTV-nek.

A Szerbiáról szóló 2019-es és 2020-as országjelentés volt ma napirenden az Európai Parlament plenáris ülésén. Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő a vitában kiemelte, hogy az EP idei jelentése politikai és ideológiai szempontok mentén alaptalanul bírálja Szerbiát, ez pedig nem szolgálja az ország csatlakozását. Deli hozzátette, hogy néhány uniós tagállam, köztük Magyarország is már megtapasztalhatta, hogy az EP jelentéseket a politikai leszámolás eszközeiként használják, azonban, ha ezt a módszert egy uniós tagjelölt ország ellen alkalmazzák, az nagyon rossz üzenet a bővítés szempontjából.

Deli szerint a jelentésben odáig is elmentek, hogy megkérdőjelezhető számukra a 2020-as szerbiai választások eredménye. Nem találták megfelelőnek a köztársasági parlament jelenlegi összetételét sem, ami sértő Szerbia polgárai számára, beleértve azokat a magyarokat is, akik szavazatainak köszönhetően a Vajdasági Magyar Szövetség több mint megduplázhatta a magyar érdekképviseletet a szerb parlamentben - szögezte le Deli Andor.

„Kritika érte a szerb egészségügyet, a járvány kezelését, és a vakcinák hozzáférhetőségét illetően, miközben jól tudjuk, hogy Szerbia átoltottság vonatkozásában élen jár. A kritikák pedig olyan képviselőktől származnak, olyan országokból, akik többet érne, ha előbb a saját házuk körül söpörnének körbe, ugyanis ezek az országok messze lemaradnak Szerbia teljesítményétől. Tehát egy nagyon részrehajló, túlontúl negatív, talán azt is mondhatjuk, hogy a kákán is csomót kereső szöveget fogadott el az Európai Parlament Szerbiáról.”

Deli Andor
országjelentés
Fidesz-KDNP

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.