Ugrás a tartalomra

Deli: Európa jövője forog kockán

2019.05.17
19:24
2020.04.16
21:11
Forrás
Pannon RTV
Lakossági fórumot tartottak az EP-választások tétjéről a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában.

Európa jövője forog kockán, és Szerbiát is érinti ez az európai jövő, mert nem mindegy, hogy milyen Európai Unióba csatlakozik egy napon, egyebek között ezért érdeke minden vajdaságinak is, hogy részt vegyen a május 26-i választáson - fogalmazott Deli Andor, a Fidesz-KDNP VMSZ-es képviselőjelöltje. A szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában megtartott lakossági fórum előtt elmondta, a nemzeti kisebbségi jogok kapcsán is fontos, hogy szavazzanak az emberek. Véleménye szerint az EU-ban ez elhanyagolt téma volt eddig. A magyar delegáció célja, hogy egyfajta prioritásként kezeljék ezt a kérdést a jövőben, ugyanis az Unió lakosságának mintegy 10 százaléka vallja magát őshonos kisebbséginek, ami indokolja, hogy komolyan vegyék ezt a témát - mondta Deli Andor.

„Azon túlmenően az sem mindegy, hogy a magyarság helyzete az Európai Unióban milyen irányt vesz. Látjuk azt a hatalmas nyomást, aminek Magyarország kormánya évek óta ki van téve Brüsszel részéről, és azt gondolom, hogy új vezetésre van szükség, amely figyelembe veszi a magyar és a többi tagállam szuverén nemzeti érdekeit. Ez garancia lehet arra, hogy megőrizzük a hagyományainkat, kultúránkat.”

Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület
Szabadka
Deli Andor

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.