Ugrás a tartalomra

Deli: Fel kell gyorsítani az áruforgalmat az Európai Unió külső határain

2021.05.25
11:33
Deli Andor írásos kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben felhívta a figyelmet a teherforgalomban tapasztalható áldatlan állapotokra az EU külső határain.

Fel kell gyorsítani az áruforgalmat az Európai Unió külső határain - olvasható Deli Andor sajtóközleményében. Mint írja: írásos kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben felhívta a figyelmet a teherforgalomban tapasztalható áldatlan állapotokra az EU külső határain.

A vajdasági származású fideszes EP-képviselő egyúttal javaslatot tett arra, hogy a meglévő uniós digitális áruforgalmi rendszereket mihamarabb kiterjesszék a szomszédos bővítésre váró országokra. Deli kiemelte, hogy az EU külső határain napi szinten kilométeres kamionsoroknak lehetünk szemtanúi, akik hosszú órákat, néha napokat is várakoznak a határokon. Hozzátette, a digitális áruforgalmi rendszerek bevezetése felgyorsíthatná a teherforgalmat.

Az ilyen modern adatbázisok megnyitása különösen indokolt lenne a csatlakozásra váró országok esetében, mint amilyen Szerbia és több nyugat-balkáni tagjelölt állam, amelyek ily módon máris felzárkózhatnának az uniós elvárásokhoz - tette hozzá a politikus.

Deli Andor
áruforgalom
Európai Unió
külső határ

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.