Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli: Fenntartható regionális légi közlekedésre van szükség

2019-11-12
21:06
Az Európai Parlamentben az Európai Régiók Légitársaságainak Szövetsége munkareggelijén vettek részt a politikusok.

Deli Andor vajdasági származású és Tóth Edina fideszes EP-képviselő amellett foglalt állást, hogy fenntartható regionális légi közlekedésre van szükség. Deli Andor nyitóbeszédében elmondta, bizonyított tény, hogy Európa távoli, elzárt és kevésbé fejlett térségeinek bekapcsolása a légi közlekedésbe jelentősen hozzájárulhat a gazdasági fejlődéshez, és egyúttal fontos szerepet játszhat az urbánus, fejlettebb központi régiók irányába történő elvándorlási folyamatok lassításában is. Az összeköttetés és elérhetőség elengedhetetlen az esélyegyenlőség megteremtéséhez. A fenntartható légi közlekedés pedig segíthet e célok elérésében - tette hozzá Deli.

Az esemény során a résztvevők előadásokat hallgathattak meg, amelyek különböző szemszögből mutatták be a légi közlekedést érintő időszerű kihívásokat. Emellett a szervezet tagjai ismertették kutatásaikat és újításaikat.

Deli Andor
légi közlekedés
fenntarthatóság

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.