Ugrás a tartalomra

Deli: Fenntartható regionális légi közlekedésre van szükség

2019.11.12
21:06
Az Európai Parlamentben az Európai Régiók Légitársaságainak Szövetsége munkareggelijén vettek részt a politikusok.

Deli Andor vajdasági származású és Tóth Edina fideszes EP-képviselő amellett foglalt állást, hogy fenntartható regionális légi közlekedésre van szükség. Deli Andor nyitóbeszédében elmondta, bizonyított tény, hogy Európa távoli, elzárt és kevésbé fejlett térségeinek bekapcsolása a légi közlekedésbe jelentősen hozzájárulhat a gazdasági fejlődéshez, és egyúttal fontos szerepet játszhat az urbánus, fejlettebb központi régiók irányába történő elvándorlási folyamatok lassításában is. Az összeköttetés és elérhetőség elengedhetetlen az esélyegyenlőség megteremtéséhez. A fenntartható légi közlekedés pedig segíthet e célok elérésében - tette hozzá Deli.

Az esemény során a résztvevők előadásokat hallgathattak meg, amelyek különböző szemszögből mutatták be a légi közlekedést érintő időszerű kihívásokat. Emellett a szervezet tagjai ismertették kutatásaikat és újításaikat.

Deli Andor
légi közlekedés
fenntarthatóság

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű