Ugrás a tartalomra

Deli: A migrációs vitában az európaiak érdekeit is képviselni kell

2020.02.13
07:06
2020.02.13
16:31
Forrás
hirado.hu
Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a menekültek humanitárius helyzetéről szóló vitában hangoztatta ezt.

A képviselő elmondta, hogy az EU külső határain tartózkodó menekültek helyzete igen fontos téma, ugyanakkor a vita során a baloldali képviselők figyelmen kívül hagyják azt, hogy Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Görögország polgárai hogyan élik meg az évek óta tartó migrációs nyomást.

Vajdasági magyarként jól tudja, hogy mennyire kilátástalan a helyzet – fűzte hozzá. Migránsok lepik el a közterületeket, a lakosok félnek sötétedés után az utcára menni – szögezte le a képviselő. Deli szerint a nyugat-balkáni útvonalon ismét erősödik a nyomás, a közbiztonság romlik a határ melletti településeken, ezért az EU-nak fokozott segítséget kell nyújtania a tranzitországoknak: Jómagam Vajdaságból, Szerbia északi részéből származom, így pontosan tudom, milyen kilátástalan a helyzet. 2015-ben a nyomás akkora volt, hogy egyes településeken ellehetetlenedett az élet. A nyugat-balkáni útvonalon most ismét erősödik a nyomás, a közbiztonság a határ menti településeken romlik. Az EU-nak Görögország mellett fokozott segítséget kell nyújtania a nyugat-balkáni tranzitországoknak is. Ezek nem gazdag országok, az erőforrásaik korlátoltak, a helyi lakosok pedig úgy érzik, mindenki csak a migránsok jogaival foglalkozik, őket pedig elfelejtik. Képviseljük végre az európaiak érdekeit is ebben a vitában.”

migráció
Strasbourg
Deli Andor

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.