Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deli: A szerb gazdaság lábon lövése lenne, ha Szerbia felvállalná az Oroszország elleni szankciókat

2022.10.28
20:47
2022.10.28
21:12
Forrás
Pannon RTV
Az ország lakosságának érdeke mást diktál. Ebben a helyzetben egyértelmű a kivárás, amit a szerb kormány végez – mondta Deli Andor a Közügyek vendégeként.

A Fidesz vajdasági származású európai parlamenti képviselője ismertette, hogy készen áll a harmadik tárgyalási klaszter előkészülete Szerbia európai uniós csatlakozásához - ezt december közepén vitatják majd meg az uniós képviselők. Szerbia továbbra is kitart és stratégiai partnerként tekint az EU-ra – tette hozzá Deli. Az EU energetikai segélycsomagot készít elő 500 millió euró értékben a Nyugat-balkáni országok részére, hogy mit várnak cserébe, erről is beszélt Deli.

Deli Andor, képviselő, Európai Parlament, Fidesz (VMSZ): „Egyértelmű mindenki számára, hogy Szerbia nagyon nehéz helyzetben van, és egy egyedi helyzetben van, elsősorban a koszovói kérdéskör kapcsán, azon túlmenően az energetikai háttérhelyzet kapcsán is, és nagyon nehéz lépésbe és helyzetbe kerülne Szerbia, ha máról holnapra fölvállalnák az Oroszország elleni szankciókat. Azt hiszem, hogy ez sem a szerb gazdaság, sem pedig a szerbiai polgárokat, beleértve a mi közösségünket is, nem az érdeke, hogy egy-két nap alatt energia nélkül maradjunk.”

A közügyekben szó esett a nemzeti tanácsi választásokról és a brüsszeli gyakornoki programról is.

A videó ezen a linken érhető el.

Deli Andor
szankció
Európai Unió
Oroszország

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű