Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Délkelet-európai országok parlamenti elnökei Budapesten

2019.11.04
19:36
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Unió bővítéséről is szó esett ma a délkelet-európai országok parlamenti elnökeinek 9. találkozóján Budapesten.

Az eseményen mások mellett részt vett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke, valamint Maja Gojković a szerbiai köztársasági parlament elnöke is. Gojković a rendezvényen azt mondta, annak ellenére, hogy az Európai Unió belső problémákkal küzd, a bővítés kérdése nem szabad, hogy lekerüljön a napirendről. Pásztor István hangsúlyozta, Szerbia igyekszik teljesíteni a csatlakozáshoz szükséges feltételeket, azonban sok esetben nem kap elegendő bátorítást az Unió részéről. Orbán Viktor magyar miniszterelnök felszólalásában az hangsúlyozta, hogy az Európai Unió nem teljes a nyugat-balkáni országok nélkül. A mai eseményen egyébként a visegrádi országok is képviseltették magukat. A résztvevők a találkozó végén egy közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben az Európai Unió bővítését sürgetik.

Budapest
Orbán Viktor
Maja Gojković
Pásztor István

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.