Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Délkelet-európai országok parlamenti elnökei Budapesten

2019-11-04
19:36
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Unió bővítéséről is szó esett ma a délkelet-európai országok parlamenti elnökeinek 9. találkozóján Budapesten.

Az eseményen mások mellett részt vett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke, valamint Maja Gojković a szerbiai köztársasági parlament elnöke is. Gojković a rendezvényen azt mondta, annak ellenére, hogy az Európai Unió belső problémákkal küzd, a bővítés kérdése nem szabad, hogy lekerüljön a napirendről. Pásztor István hangsúlyozta, Szerbia igyekszik teljesíteni a csatlakozáshoz szükséges feltételeket, azonban sok esetben nem kap elegendő bátorítást az Unió részéről. Orbán Viktor magyar miniszterelnök felszólalásában az hangsúlyozta, hogy az Európai Unió nem teljes a nyugat-balkáni országok nélkül. A mai eseményen egyébként a visegrádi országok is képviseltették magukat. A résztvevők a találkozó végén egy közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben az Európai Unió bővítését sürgetik.

Budapest
Orbán Viktor
Maja Gojković
Pásztor István

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.