Ugrás a tartalomra

Deutsch: A Fidesz maga határoz sorsáról

2020.01.04
12:30
Forrás
Hirado.hu, Magyar Nemzet, MTI
A jelenleg ismert forgatókönyvek szerint akár márciusig is elhúzódhat a Fidesz európai néppárti tagságának kérdése - jelentette ki Deutsch Tamás.

A párt alapítója és EP-delegációjának vezetője azt mondta: egyelőre nincs hivatalos tudomásuk arról, hogy a néppárti vizsgálóbizottság jelentése elkészült volna. A lényeg, hogy minden esetben mi döntünk, és nem rólunk döntenek, a kormánypártnak a döntése lesz, hogy melyik európai pártcsaládban képzeli el jövőjét – kommentálta Deutsch Tamás azt a sajtóértesülést, miszerint már Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének asztalán van a jelentés a Fideszről. Hozzátette, a Fidesz részéről az ügyben kijelölt testület hamarosan szintén elkészíti az összegzését.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke tavaly március 20-án jelentette be Brüsszelben, hogy a kormánypárt egyoldalúan felfüggeszti a pártcsaládban gyakorolt jogait mindaddig, amíg a vizsgálóbizottságok munkája tart. Hozzátették, a magyar kormányfő nyilvánosan legutóbb tavaly ősszel szólalt meg a kérdésben, és akkor úgy fogalmazott: amennyiben a pártcsalád visszatér kereszténydemokrata gyökereihez, a Fidesz talán a pártcsalád berkein belül folytatja.

Deutsch Tamás
Fidesz
Európai Néppárt
Donald Tusk
Orbán Viktor
Brüsszel

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.