Ugrás a tartalomra

Digitális védettségi igazolás az EU polgárainak

2021.03.15
16:07
2021.03.16
09:01
Forrás
Szerbiai RTV
Bemutatja a héten az Európai Unió a digitális zöld igazolást, amely a polgárok unión belüli mozgására fog vonatkozni.

A harmadik országok lehetséges dokumentumainak részleteiről még tárgyalnak – közölték a Tanjuggal az Európai Bizottságban. Ezzel kapcsolatban Christian Wigand bizottsági szóvivő elmondta, hogy megbeszéléseket folytatnak a nemzetközi szervezetekkel, többek között a Egészségügyi Világszervezettel is, és a döntésnél figyelembe fogják venni a műszaki, az interoperatív és a nemzetközi szabványokat. Ettől függ, hogy Szerbia polgárait hogyan érinti majd a bejelentett digitális igazolás, amely tartalmazza mind a vakcinációra, mind a PCR-tesztre vagy antitestekre vonatkozó adatokat. A Tanjug kérdésére, hogy az unióban történő utazásaik során mire számíthatnak azok a polgárok, akik olyan oltóanyagot vettek fel, amit az Európai Gyógyszerügynökség nem hagyott jóvá, azt válaszolták az Európai Bizottságban, hogy a részletek szerdán lesznek ismeretesek, amikor bemutatják a digitális tanúsítványokra vonatkozó törvényjavaslatot. 

Európai Unió
vakcina
oltás
igazolás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.