Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/South Korea Presidential Blue House

Diplomáciai perpatvart okozott a koreai csúcstalálkozó díszvacsorájának desszertje

2018-04-25
14:47
Forrás
MTI
A dél-koreai elnöki hivatal kedden nyilvánosságra hozta, mit szolgálnak majd fel Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök díszvacsoráján.

Egy olyan édesség lesz, amelyen az egységes Korea térképe szerepel, és egy olyan sziget is, amelyet Japán magának követel. Tokto vagy más néven Takesima gyakorlatilag egy nagyobbacska szikla Japán és Dél-Korea között és évtizedek óta területi vita tárgyát képezi. A desszert miatt a tokiói külügyminisztérium ázsiai ügyekért felelős főigazgatója fejezte ki tiltakozását a dél-koreai nagykövetségnél.

Észak-Korea
Dél-Korea

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.