Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/South Korea Presidential Blue House

Diplomáciai perpatvart okozott a koreai csúcstalálkozó díszvacsorájának desszertje

2018-04-25
14:47
Forrás
MTI
A dél-koreai elnöki hivatal kedden nyilvánosságra hozta, mit szolgálnak majd fel Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Mun Dzse In dél-koreai elnök díszvacsoráján.

Egy olyan édesség lesz, amelyen az egységes Korea térképe szerepel, és egy olyan sziget is, amelyet Japán magának követel. Tokto vagy más néven Takesima gyakorlatilag egy nagyobbacska szikla Japán és Dél-Korea között és évtizedek óta területi vita tárgyát képezi. A desszert miatt a tokiói külügyminisztérium ázsiai ügyekért felelős főigazgatója fejezte ki tiltakozását a dél-koreai nagykövetségnél.

Észak-Korea
Dél-Korea

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.