Ugrás a tartalomra

Diplomatastátust kért a niši orosz–szerb humanitárius központ dolgozóinak az orosz nagykövet

2017.10.17
19:50
2024.03.19
08:51
Forrás
Magyar Szó
A szerb köztársasági elnök kitért a határozott és azonnali válaszadás elől.

Oroszország ismét diplomatastátust kért azon állampolgárai számára, akik a niši orosz–szerb humanitárius központban dolgoznak. A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint Alekszandr Csepurin orosz nagykövet ma Belgrádban találkozott Aleksandar Vučić államfővel, akitől a humanitárius központban dolgozók számára diplomatastátust kért, mert - mint mondta - az ott végzett munka megköveteli ezt. A szerb köztársasági elnök kitért a határozott és azonnali válaszadás elől, annyit mondott: a függetlenség és a katonai semlegesség politikáját követve Szerbia továbbra is jó kapcsolatra törekszik Oroszországgal. Az Egyesült Államok többször is aggodalmának adott hangot a központtal kapcsolatban, Washington szerint ugyanis a Nišben található intézmény közel fekszik a NATO-tag Bulgária, valamint az amerikai támaszponttal rendelkező Koszovó határához, így könnyen kémközponttá válhat. Moszkva számos alkalommal tagadta, hogy a jótékonyságért felelős központ megfigyelést végezne.

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.