Ugrás a tartalomra

Díszszemle és légi parádé a rendőri felavatáson

2020.09.24
11:14
2020.09.24
11:57
Forrás
Pannon RTV
Felavatták a Rendőrségi Alapkiképző-központ 23. és 24. generációjának tagjait a belgrádi Makiš Oktatóközpontban.

A szerbiai Belügyminisztérium kötelékében a jövőben szolgálatot teljesítő rendőröket Aleksandar Vučić szerb államfő és Nebojsa Stefanović szerb belügyminiszter köszöntötték. A legjobbaknak elismeréseket adtak át. Az ünnepségen gyakorlatokat mutattak be az oktatóközpont növendékei, valamint a különleges rendőri egységek és a csendőrség tagjai is. A díszszemle részvevői felett a belügyminisztérium helikopterei is átrepültek. Vučić az újdonsült rendőröknek azt üzente, hogy komoly feladatok várnak rájuk. Mint mondta, vállalniuk kell a felelősség terhét. A szerb államfő hozzátette: megtisztelő és csodálatos szakmát választottak, mert kiálltak hazájuk mellett. Egyúttal bejelentette, hogy tovább dolgoznak majd a Belügyminisztérium dolgozói életszínvonalának javítása érdekében. A leendő rendőröket Vučić arra figyelmeztette, hogy mindig lesznek majd olyanok, akik ellenséget látnak bennük.

„Amikor majd azt kiabálják, hogy menjetek Koszovóra, olyanok, akik a földrajzi térképen sem tudják megtalálni Koszovót, amikor majd sértő bekiabálásokkal illetnek benneteket csak azért, mert a munkátokat végzitek, ti tudjátok, hogy a legjobbat teszitek Szerbiáért, a legjobbat a hazátokért, és tudjátok, ahogyan a szüleitek is ma tudatában vannak és büszkék rátok, tudjátok, hogy a lehető legjobban döntöttetek. Ránk pedig az vár, hogy segítsünk nektek, hogy büszkék legyetek önmagatokra, és legfőképp, hogy jobb életet biztosíthassatok a családotoknak. Ezért folytatni fogjuk a Belügyminisztériumban szolgálatot teljesítők életszínvonalának növelését, mert biztosak vagyunk abban, hogy ti vagytok ennek az országnak a jövője.”

rendőrség
Szerbia
kiképző
Belügyminisztérium
rendőr
Aleksandar Vučić
gyakorlat
bemutató
növendék
egység
helikopter

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.