Ugrás a tartalomra

Díszülés Banja Lukában a Boszniai Szerb Köztársaság napján (videó)

2017-01-09
18:39
A Boszniai Szerb Köztársaság napja az egész napos rendezvényeket követően díszüléssel folytatódott Banja Lukában hétfő este
A Boszniai Szerb Köztársaság napja az egész napos rendezvényeket követően díszüléssel folytatódott Banja Lukában hétfő este. Az eseménnyel az entitás fennállásának 25. évfordulóját is ünnepelték. Az egybegyűltekhez először Emir Kusturica szerb filmrendező szólt. Utána Szerbia államfője vonult a szószékhez. Tomislav Nikolić kiemelte, szent kötelesség arról gondoskodni, hogy a Boszniai Szerb Köztársaság fennmaradjon és fejlődjön. „Én szeretem Bosznia és Hercegovinát. Csak jót és haladást kívánok neki, de egyesek Szarajevóban úgy gondolják, hogy Bosznia és Hercegovina sikeres lehet egy sikeres Boszniai Szerb Köztársaság nélkül is. Nem lehet. Ahogy, mi ezt nagyon jól tudjuk, nincs sikeres Boszniai Szerb Köztársaság sikeres Bosznia és Hercegovina nélkül.”Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke azt mondta, január 9-én az életmódjukat, a nyelvüket és a kultúrájukat ünneplik. Az entitás létrehozásáról is beszélt. „Nem dacból alapítottuk. 1992-ben a népünk szüksége miatt jött létre, azért, hogy szabadon élhessen, hogy saját állama legyen.” Az eseményen többek között Irinej pátriárka, a szerb ortodox egyház első embere, Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter és Aleksandar Vulin szociálpolitikai miniszter is részt vett.
díszülés
Boszniai Szerb Köztársaság napja

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.