Ugrás a tartalomra

Dobrev Klára lehet az Európai Parlament egyik új alelnöke

2019.07.02
13:36
2024.03.19
08:47
Forrás
MTI, Euronews
A Demokratikus Koalíció EP-s listavezetője a szocialista frakció egyik alelnöke lehet, miután a képviselőcsoport őt jelölte.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, hogy magyar baloldali politikus még soha nem töltött be ilyen magas közjogi tisztséget az Európai Parlamentben. Ez nemcsak a magyar demokratikus ellenzék, hanem egész Magyarország számára is hatalmas siker - tették hozzá.

Az Európai Parlament keddi alakuló ülése után szerdán választja meg elnökét és alelnökeit, szám szerint 14-et. A Szocialisták és Demokraták politikai csoportja négy képviselőt jelölhet az alelnöki posztra, ha a várakozásoknak megfelelően kereszténydemokrata politikus lesz az EP elnöke.

Az elnöki és alelnöki megbízatás két és fél évre szól. Dobrev Klára az EP alelnökeként tagja lesz az Európai Parlament Elnökségének is.

Dobrev Klára
Európai Parlament
alelnök

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.