Ugrás a tartalomra

Dodik kihirdette győzelmét a boszniai általános választásokon

2018.10.08
15:29
Forrás
Szerbiai RTV
Megpróbálom erősíteni a boszniai szerbek és a boszniai Szerb Köztársaság pozícióját Bosznia-Hercegovinában - mondta Milorad Dodik, miután kihirdette győzelmét a boszniai általános választásokon.

Milorad Dodik köszönetét fejezte ki Aleksandar Vučićnak, Szerbia államfőjének az általa nyújtott segítségért. Dodik kapta a legtöbb szavazatot, több mint 55 százalékot, így ő lett az elnökség szerb tagja. Az elnökség bosnyák tagja Šefik Džaferović lett, aki a szavazatok mintegy 38 százalékát szerezte meg, míg a horvát tag, a szavazatok 49 százalékával Željko Komšić lett. 

Milorad Dodik
Bosznia-Hercegovina
választások

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.