Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Lee Jin-man

Donald Trump és Kim Dzsongun történelmi találkozójának utóhangja

2019.07.01
08:54
2019.07.01
09:06
Forrás
MTI
Lelkes hangvételben tálalta Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök Panmindzsonban tartott újabb találkozóját hétfőn az észak-koreai média.

A két vezetőnek a történelmi találkozóhoz vezető „bátor és merész döntése” „példátlan bizalmat teremtett a két ország között”, amelyek mostanáig bele voltak gabalyodva a mélyen gyökerező ellenszenv fonadékába – írták.

„A két ország csúcsvezetői megállapodtak, hogy szoros kapcsolatban maradnak a jövőben”, hogy a termékeny párbeszéd előrelendítésével „új áttörést érjenek el a Koreai- félsziget atomfegyver-mentesítése, valamint a kétoldalú kapcsolatok terén” – közölte a KCNA észak-koreai hírügynökség Trump hazautazása után. A hírügynökség külön kiemeli az észak-koreai vezetőnek a kijelentését, amely szerint egy ilyen, egynapos átfutással összehozott drámai találkozó csakis az amerikai elnökkel fenntartott jó személyes kapcsolatának köszönhetően válhatott lehetővé, s hogy ez a viszony a későbbiekben is jó eredményeket hozhat.

Donald Trump
Kim Dzsongun
találkozó
Egyesült Államok
Észak-Korea

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.