Ugrás a tartalomra

Donald Trump már formálisan is elnökjelölt

2020.08.28
07:24
2020.08.28
07:48
Forrás
MTI
A Fehér Ház Rózsakertjében rendezett ünnepségen Trump úgy fogalmazott , "hálával telt szívvel és határtalan optimizmussal" fogadja el pártja elnökjelöltségét.

Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget csütörtökön, a republikánusok konvenciójának utolsó napján. A jelenlegi amerikai államfő ezzel immár formálisan is elnökjelölt. "Támogatásuk megtisztel" - mondta az államfő, és dicsérte azt a "különleges fejlődést", amelyet szavai szerint közösen értek el. Hozzátette, hogy a következő négy évre ugyanezt ígéri. "Az új elnöki ciklusban ismét a történelem legnagyszerűbb gazdaságát építjük újra, gyorsan viszatérünk a teljes foglalkoztatottsághoz, a növekvő jövedelmekhez és a rekord mértékű felvirágzáshoz" - mondta Donald Trump.

Beszéde további részében - elemzők által ambiciózusnak minősített - gazdasági terveket vázolt fel. Tíz hónap alatt tízmillió új munkahelyet, további egészségbiztosítási reformokat ígért, valamint azt, hogy elsősorban Kínából "visszatelepítik" Amerikába az egészségügyi gyártókapacitásokat. Párhuzamot vonva a Republikánus és a Demokrata Párt között azt hangoztatta, hogy két, egymástól nagyon eltérő vízió, filozófia és világnézet jellemzi őket. A választás tétje szerinte: "vagy szocializmus, vagy Amerika maradjon olyannak, amilyennek szeretjük". Leszögezte: ősszel arról is döntenek az amerikaiak, hogy hazájuk "a rend és a törvényesség országa legyen-e, vagy az anarchia uralkodjék el".

Donald Trump
USA
amerikai elnök

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű