Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Donald Trump megkezdi a "Csillagok háborúját"

2019-02-20
10:14
Forrás
MTI
Amerika ellenségei már a világűrben vannak - jelentette ki Donald Trump, mielőtt aláírta a Pentagonnak címzett rendeletét az űrhadviselés kapcsán.

Az amerikai elnök hozzátette: a kormányzat számára az űrhaderő felállítása nemzetbiztonsági kérdés. Az elnök szerint az űrrendszer nemcsak védelemre, hanem támadásra is alkalmas lesz. Ennek egyik módja a támadásokkal szemben ellenállóbb műholdak építése, vagy a műholdakat többször felhasználható hordozórakéták alkalmazása. Emellett megelőző lépés lehet az ellenséges műholdpusztító fegyverek megsemmisítése, még mielőtt azok eljutnának a céljukhoz. Az eszközök egyben alkalmasak lesznek a veszélyes űrszemét megtisztítására is. Katonai szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy e kapacitások kifejlesztése egyúttal elrettentő hatású lehet egy világűrbeli háború megindításával szemben.

Donald Trump
űrhaderő

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.