Ugrás a tartalomra

Donald Tusk fogadta a szerb államfőt és miniszterelnököt

2018.12.19
14:14
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke fogadta Aleksandar Vučić szerb államfőt és Ana Brnabić szerb miniszterelnököt. A találkozó fő témái Szerbia uniós csatlakozása és a nyugat-balkáni helyzet volt.

Ana Brnabić kormányfő a találkozó után elmondta, továbbra is tárgyalnak a Koszovó részéről Szerbia ellen bevezetett intézkedések visszavonásának lehetőségeiről.

Ana Brnabić, kormányfő, Szerbia: „Brüsszelben is nagyon bíznak abban, hogy a párbeszéd folytatódik és, hogy ez hozzájárul a régió stabilitásához. Brüsszel, nagyon nagyon sokat tett a regionális stabilitásért. A berlini folyamattal, a regionális gazdasági integráción át az infrastruktúra fejlesztéséig. Ami jelenleg történik veszélyeztet mindenkit, tehát érdekeltek abban, hogy lehetne tovább folytatni a párbeszédet.”

Donald Tusk
Brnabic

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.