Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Donald Tuskot választották az Európai Néppárt elnökének

2019-11-21
08:28
2019-11-21
16:53
Forrás
MTI
Tusk volt az egyetlen jelölt. Joseph Dault váltja a poszton.

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt szerda esti tisztújító kongresszusán, Zágrábban. A lengyel politikust 491 igen, 37 nem és 12 érvénytelen szavazat mellett választották meg a párt elnöki posztjára, ő volt az egyetlen jelölt. Tusk Joseph Daul francia politikus helyét vette át, aki 2013 óta töltötte be az EPP elnöki tisztségét.

Tusk beszédében ígéretet tett arra, hogy harcolni fog a populizmust ellenző szavazók voksaiért, és belefáradt abba, hogy ő legyen Európa első számú bürokratája. Csak azoknak van joguk kormányozni, akik igazán akarnak és tudnak is tenni az emberek biztonságérzetéért, megőrizve egyidejűleg a szabadságukat és jogaikat - tette hozzá az új EPP-elnök.

Donald Tusk, elnök, Európai Néppárt: „Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre egyszerűen nincs szükség, mert nem zárják ki egymást. Aki képtelen ezt elfogadni, az egy olyan tényező, aki családunkon kívülre helyezi magát.”

Donald Tusk
Európai Néppárt
elnök
tisztújítás
Zágráb
Horvátország

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.