Ugrás a tartalomra

Donald Tuskot választották az Európai Néppárt elnökének

2019.11.21
08:28
2019.11.21
16:53
Forrás
MTI
Tusk volt az egyetlen jelölt. Joseph Dault váltja a poszton.

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, az Európai Tanács leköszönő elnökét választotta meg elnökének az Európai Néppárt szerda esti tisztújító kongresszusán, Zágrábban. A lengyel politikust 491 igen, 37 nem és 12 érvénytelen szavazat mellett választották meg a párt elnöki posztjára, ő volt az egyetlen jelölt. Tusk Joseph Daul francia politikus helyét vette át, aki 2013 óta töltötte be az EPP elnöki tisztségét.

Tusk beszédében ígéretet tett arra, hogy harcolni fog a populizmust ellenző szavazók voksaiért, és belefáradt abba, hogy ő legyen Európa első számú bürokratája. Csak azoknak van joguk kormányozni, akik igazán akarnak és tudnak is tenni az emberek biztonságérzetéért, megőrizve egyidejűleg a szabadságukat és jogaikat - tette hozzá az új EPP-elnök.

Donald Tusk, elnök, Európai Néppárt: „Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre egyszerűen nincs szükség, mert nem zárják ki egymást. Aki képtelen ezt elfogadni, az egy olyan tényező, aki családunkon kívülre helyezi magát.”

Donald Tusk
Európai Néppárt
elnök
tisztújítás
Zágráb
Horvátország

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.