Ugrás a tartalomra
Pixabay/cosmix

Döntés a svájci frank hitelesek megsegítéséről

2019-04-16
10:13
2019-04-16
17:11
Forrás
Szerbiai RTV
Döntött a szerb kormány a svájci frank hitelesekről: tartozásuk 38 százalékát leírják, 15 százalékban az állam, 23 százalékban a bankok terhére. A kölcsön maradék részét euróba váltják.

Elfogadta a frank hitelesek megsegítésére vonatkozó javaslattervezetet a szerb kormány, így az hamarosan a köztársasági parlament elé kerülhet - tájékoztat a szerb pénzügyminisztérium. A kormány úgy oldja meg a problémát, hogy a hitelesek tartozásának 38 százalékát leírják, 15 százalékban az állam, 23 százalékban a bankok terhére. A kölcsön maradék részét euróra váltják.

A szerbiai svájci frank hitelesek adóssága jelenleg 540 millió eurót tesz ki. Az adatok szerint 16.800 személyt problémája oldódhat meg, amennyiben a képviselők megszavazzák a tervezetet.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter korábban azt mondta, a hét vége felé kerülhet a parlament elé a javaslat.

svájci frank
hitel

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.