Ugrás a tartalomra

Döntött a Német Szociáldemokrata Párt: indulhatnak a koalíciós tárgyalások

2018.01.21
18:25
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
Várhatóan kedden kezdik el az egyeztetéseket, amelyek két hétig tarthatnak.

A Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió szövetségével folytatandó hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött Bonnban a Német Szociáldemokrata Párt rendkívüli kongresszusa, a 642 küldött közül 362 a megkezdésre, 279 pedig ellene szavazott, 1 küldött tartózkodott.

Ha sikerül kidolgozni egy koalíciós szerződést, a mintegy 450 ezres tagságú SPD pártszavazással, a tagság voksai alapján dönt arról, hogy ismét koalícióra lép-e a CDU/CSU-val. Az új német szövetségi kormány így húsvét körül alakulhat meg. Ez lenne a harmadik nagykoalíció, és a negyedik kormány, amelyet Angela Merkel, a CDU elnöke vezet.

 

Martin Schulz
koalíció
tárgyalás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.