Ugrás a tartalomra
Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke
MTI/EPA/Clemens Bilan

Döntött a Német Szociáldemokrata Párt: indulhatnak a koalíciós tárgyalások

2018-01-21
18:25
2018-01-21
18:45
Forrás
MTI
Várhatóan kedden kezdik el az egyeztetéseket, amelyek két hétig tarthatnak.

A Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió szövetségével folytatandó hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött Bonnban a Német Szociáldemokrata Párt rendkívüli kongresszusa, a 642 küldött közül 362 a megkezdésre, 279 pedig ellene szavazott, 1 küldött tartózkodott.

Ha sikerül kidolgozni egy koalíciós szerződést, a mintegy 450 ezres tagságú SPD pártszavazással, a tagság voksai alapján dönt arról, hogy ismét koalícióra lép-e a CDU/CSU-val. Az új német szövetségi kormány így húsvét körül alakulhat meg. Ez lenne a harmadik nagykoalíció, és a negyedik kormány, amelyet Angela Merkel, a CDU elnöke vezet.

 

Martin Schulz
koalíció
tárgyalás

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.