Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: Konkrét lépéseket tesz a rendőrség a migránsokkal szemben

2020.11.30
14:34
2020.11.30
16:07
Forrás
Pannon RTV
Utcák aszfaltozása, szennyvízhálózat, felüljárók az Y-ágon, közműfejlesztések, lakossági fórumok, de ezeken kívül még számos elvégzett vagy folyamatban levő feladatot részletezett dr. Pásztor Bálint sajtótájékoztatóján.

A szabadkai önkormányzat első 100 napját értékelte a Városi Képviselő-testület elnöke, kitért a következő évi tervekre, a migránshelyzetre is a városban, valamint arra a kezdeményezésre is, amelynek köszönhetően jövőre szobort kaphat Bíró Károly, Szabadka egykori polgármestere.

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére sikerült megőrizni a város működését. Erről beszélt sajtótájékoztatóján a VKT elnöke. Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta: befejezték a csantavéri parkoló építését és a hajdújárási Boris Kidrič utca aszfaltozását. 3500 méter hosszan javították a közlekedési feltételeket mart aszfalttal Hajdújáráson, Kelebián, Csantavéren és az Újfalu helyi közösségben is, a tél beállta előtt pedig még 1450 méter hosszan végeznek útjavításokat. Köztársasági forrásokból építik az Y-ág felüljáróit, a Szabadka-Zenta vasútvonalat felújítása pedig már befejeződött. A sajtótájékoztatón szó volt még a bővülő szennyvíz- és a földgázhálózatról is, valamint arról a megállapodásról is, amelynek értelmében a rendőrség és a csendőrség munkatársai elszállítják Szabadkáról a migránsokat: „Én pontosan tudom, hogy ezek az emberek, illetve egy részük visszaszivárog, de hatalmas előrelépésnek tartom azt, hogy az államvezetés szembenéz ezzel a problémával, és a polgárok biztonsága érdekében konkrét lépéseket tesz a rendőrség. Korábban ez ilyen mértékben nem volt tapasztalható.”

A most 100 napos önkormányzat új szemlélettel és lendülettel végzi a munkáját - hangzott el a sajtótájékoztatón: „A VMSZ házhoz megy akciósorozat keretein belül 21 alkalommal 30 helyi közösség polgárait kereste fel. 400 problémát sikerült detektálnunk és ezeknek a problémáknak a megoldása képezi a mi első számú feladatunkat és a sorvezetőt a munkánkra vonatkozólag.”

A VKT elnöke arról is beszélt, hogy Magyarország Kormányának köszönhetően számos vajdasági kórház, így a szabadkai is betegőrző monitorokat és lélegeztető gépeket kapott.

szabadkai önkormányzat
A VMSZ házhoz megy
Bíró Károly
vasút
Y-ág

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.