Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: Követeljük, hogy a lakosság biztonságát garantálják!

2022.12.23
12:20
2022.12.23
16:06
Forrás
Pannon RTV
Stabil Szabadka város város pénzügyi működése, ami a jelenlegi helyzetben nagyon jó - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Mérleg című műsorának Dr. Pásztor Bálint.

A szabadkai VKT elnöke kiemelte, hogy minden úgy működik, mintha nem is egy háború okozta világválság kellős közepén lennénk. A városnak olyan költségvetése van, amelyből számos fontos beruházást is pénzelnek mint amilyen a palicsi Aquapark vagy a szabadkai Népszínház befejezése.

Dr. Pásztor Bálint a migrációs nyomásról is beszélt. Elmondta, hogy a VMSZ folyamatosan felhívta és felhívja a figyelmet a problémára. Az elmúlt hetekben javult is a helyzet.

„Az elmúlt néhány hétben azt kell, hogy lássuk, hogy aktivizálta magát az államvezetés, illetve a rendőrség. Ennek az is az oka, hogy új kormány, illetve belügyminiszter van. Az is oka, hogy valóban olyan szintű dolgok történtek, hogy az már megengedhetetlen. Lövöldözés Szabadkán a makkhetesi erdőben, akár Horgoson. Ennek köszönhetően most átmenetileg egy picit könnyebb a helyzet, úgy érzem. Ám megengedhetetlen az, hogy Szabadka utcáin, Horgoson, Nyugat-Bácskában és Észak-Bánátban rengeteg településen gyakorlatilag a helyi lakosság számít másodlagos állampolgárnak, másodfokú állampolgárnak. Mi azt tehetjük és megtesszük, amit eddig is, hogy a kormánnyal, a köztársasági elnökkel tárgyalva, fölszólalva nyilvánosan is a Parlamentben, már ebben a mandátumban is megtettük, pedig nemrégen indult ez a mandátum, követeljük, hogy a lakosság biztonságát garantálják.”

Szabadka
költségvetés
migráns

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.