Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: a nemmel való szavazás lassítja Szerbia integrációját

2022.01.14
10:16
2022.01.14
16:35
Forrás
Pannon RTV
Kizárólag az igazságügy működésére vonatkozó részek módosulnak az alkotmányban - mondta dr. Pásztor Bálint a Szubjektívben, azon belül is a bírák, illetve az államügyészek megválasztásának módja.

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője részletezte, a törvényhozó és a végrehajtó hatalom, tehát a parlament és a kormány teljes egészében kivonul ezekből a kérdésekből, és a Legfelsőbb Bírói Tanács és az Államügyészek Tanácsa fogja megválasztani a bírákat, illetve az ügyészeket. Arra kérte a vajdasági magyarokat vegyenek részt a referendumon vasárnap, és szavazzanak igennel.

„Arra szeretném kérni a vajdasági magyarokat, hogy vasárnap járuljanak az urnák elé és szavazzanak igennel a népszavazáson, hiszen az, hogy a bíróságok függetlenebbek lesznek az biztos, hogy nem baj, és remélem, hogy így is lesz, a jövő fogja ezt megmutatni. Én a fönntartásokról is beszéltem a parlamenti felszólalásomban, során, de ami ettől még fontosabb, az az, hogy - ahogy említettem -, ez egy európai uniós elvárás, éppen ezért a nemmel való szavazás lassítja az országnak az integrációját.”

Dr. Pásztor Bálint
népszavazás
Európai Unió
integráció
alkotmánymódosítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.