Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: A nemzeti közösségeknek a nyitott kérdéseket az állami intézményekkel partnerségben kell megoldaniuk

2020.12.13
07:55
2020.12.13
08:58
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
A nemzeti közösségeknek a nyitott kérdéseket az állami intézményekkel partnerségben kell megoldaniuk - nyilatkozta dr. Pásztor Bálint a Tanjugnak a szerbiai nemzeti közösségek helyzetével kapcsolatos kérdésére.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője szerint az előző években sokat tettek a kisebbségek helyzetével kapcsolatos politikai körülmények javítása érdekében, de ennek a jobb megvalósítása hiányzik.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Ami a megvalósítást illeti, mindig lehet jobb, de úgy gondolom, hogy nincsenek olyan nagy nyitott problémák abban az értelemben, hogy az állam nem akarja megoldani őket, ilyen nincs. Azonban a nemzeti kisebbségek képviselőinek az intézményes fellépés útján kell jelezniük a problémákat, majd ezeket a problémákat meg is kell oldani.”

VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
köztársasági
parlament
frakcióvezető
nemzeti
közösség

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.