Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: A Szabadkán kívüli településekre az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kell fektetni

2020.06.12
22:47
2020.06.28
09:23
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt időszakban számos beruházás történt Királyhalmon. Az eddigi sikerekről és a jövőbeli tervekről is szó volt a Vajdasági Magyar Szövetség pénteki lakossági fórumán.

A Szabadkától csak néhány kilométerre található Királyhalmon az elmúlt időben számos beruházás valósult meg. Kiépítésre került a víztisztító, valamint kerékpárúttal is gazdagodott a falu. A jövőben további fejlesztésekre lenne szükség - mondta Katona Róbert a királyhalmi helyi közösség tanácselnöke: „Jelenleg a lakosság 30 százalékának van lehetősége rácsatlakozni az ivóvízre. Hatalmas probléma ez a falunkban. Biztosítottunk nyilvános csapokat, ahol a lakosok egészséges ivóvízhez juthatnak, de úgy gondolom, hogy nem ez a hosszútávú megoldás, hanem az, hogy minél több lakos rátudjon csatlakozni erre a vízhálózatra. A tesztek azt mutatják, hogy a legrosszabb vízből lett tulajdonképpen nálunk a legjobb víz. Ez egy nagyon nagy tervünk, illetve utcáknak az aszfaltozása, illetve a meglévő utcáknak az újraaszfaltozása.”

A Szabadkán kívüli településekre az eddiginél is nagyobb hangsúlyt kell fektetni - mondta az eseményen Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ szabadkai listavezetője: „Hamarosan elindul a vasútfejlesztés is, a Baja-Szabadka-Szeged vasútvonal, aminek közvetlen haszonélvezői lesznek a királyhalmiak és ez azt fogja eredményezni, hogy ki fog nyílni a tér és még közelebb lesznek Magyarországhoz, még több lehetőségük lesz, jó lesz itt élni, Királyhalmon.”

A listavezető hozzátette, a jövőben is megtesznek mindent azért, hogy a királyhalmiak érdekeit képviseljék.

Királyhalom
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Választások 2020
lakossági fórum
Katona Róbert

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.