Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Dr. Pásztor Bálint: A Szeged-Szabadka vasútvonal felvirágoztatja a térséget

2020.05.30
14:57
2020.05.31
09:04
Forrás
Pannon RTV
A palicsiak több évtizedes álma valósult meg azzal, hogy elkészült a palicsi Magyar Művelődési Központ - nyilatkozta Dr. Pásztor Bálint.

A VMSZ szabadkai önkormányzati listavezetője elmondta, egy olyan közösségi tér jött létre, ahol elsősorban művelődési tartalmak kapnak majd helyet, de találkozóhelye is lesz majd az itt élőknek.

Kiemelte: amennyiben a VMSZ listája győz a választáson, akkor más prioritások kerülnek előtérbe Szabadka kapcsán. A politikus kifejtette, Palics, Ludas, Királyhalom, Hajdújárás, Nosza, Csantavér, Bajmok és a szabadkai helyi közösségek fejlesztésére is nagyobb hangsúlyt kell fektetni, megőrizve a város szecessziós magját és jellegét.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Egy közép-európai várost szeretnének, amelyhez hozzájárul majd a Szeged-Szabadka vasútvonal fejlesztése is - tette hozzá Dr. Pásztor Bálint: „Amelynek a megépülését, újjáépülését követően 2022 elejétől ki fog nyílni itt a tér. Virágzásnak fognak indulni azok a települések, amelyek Szabadkától északra, a határ felé találhatóak. Akár Szeged környékét is említhetem. Teljes mértékben realitássá fog az válni, hogy Szabadkáról-Szegedre vagy fordítva 40 perc alatt el lehessen jutni.”

Dr. Pásztor Bálint
Választások 2020
palicsi magyar művelődési egyesület
Szeged-Szabadka vasútvonal
VMSZ

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.