Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: A vajdasági magyarok csak profitálhatnak a jó spanyol-szerb kapcsolatokból

2022.07.30
13:20
2022.07.30
15:47
Forrás
Pannon RTV
Pedro Sánchez Pérez-Castejón Belgrádban a két nap alatt meglátogatta a köztársasági parlamentet is, ahol Ivica Dačić leköszönő parlamenti elnök és Dr. Pásztor Bálint, a parlament spanyol baráti tagozatának elnöke fogadták.

A beszélgetés középpontjában politikai témák szerepeltek, köztük a két ország parlamentjei közötti együttműködés is.

Spanyol miniszterelnök első alkalommal tett hivatalos látogatást Szerbiában.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Én bízom abban, hogy ez a mai látogatás hozzá fog ahhoz tenni, hogy gyorsuljon az ország európai integrációja, hiszen Magyarország és még néhány ország folyamatosan nagyon erőteljesen kiáll az ország európai integrációja mellett, de most e tekintetben Spanyolország is az elmúlt hónapokban fölzárkózott. Ami pedig a gazdasági együttműködést illeti, a tavalyi év volt az első, amikor az egymilliárd dollárt meghaladta a két ország külkereskedelmi mérlege. Én bízom abban, hogy az idei év még jobb lesz, és mi vajdasági magyarok is csak profitálhatunk abból, hogy ha a Spanyolország és Szerbia közötti gazdasági és politikai kapcsolatok minél magasabb szinten lesznek.”

Spanyolország
Szerbia
Dr. Pásztor Bálint
Pedro Sánchez

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.