Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint a VMSZ kitűzött céljairól

2023.01.10
15:06
2023.01.10
16:57
Forrás
Pannon RTV
Az épített örökség védelme és megőrzése, Palics fejlesztése, valamint a helyi közösségek fejlesztéseinek megvalósítása is kitűzött célja volt a Vajdasági Magyar Szövetségnek 2022-ben Szabadkát illetően.

Ezt mondta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke Szubjektív című műsorunkban. A köztársasági költségvetésben biztosítani tudták a pénzt az Y-ág autópályásításához szükséges tervdokumentációra, valamint a horgosi határátkelőhely bővítésére is - emelte ki dr. Pásztor Bálint. Hozzátette, rendelkezésre állnak az anyagi források a Szabadkai Népszínház, valamint a Palicsi Aquapark munkálatainak folytatásához is. A vasútfejlesztéssel kapcsolatban elhangzott, tartható a 2025-ös határidő a Belgrád-Budapest vasútvonal befejezését illetően. A Szerbiában uralkodó migránshelyzet mérséklődött - emelt ki a VMSZ alelnöke. Szerinte két olyan tényező van, amely még könnyíthet a helyzeten a vajdasági magyarság szempontjából.

Dr. Pásztor Bálint, alelnök, VMSZ: „Egyrészt ez a hármas tárgyalássorozat, amely elkezdődött a magyar miniszterelnök, a szerb köztársasági elnök és az osztrák kancellár között. Ennek az a lényege, hogy ezt a problémát Szerbia déli határain kell leszorítani, és nem itt, a mi területeinken kell, hogy ezek az illegális migránsok portyázzanak. Másrészt pedig, hogy Horvátország belépett a schengeni övezetbe, úgyhogy én azt szoktam mondani, hogy innen a Pannon TV-ből is üzenem a migránsoknak, hogy Horvátország felé tessék próbálkozni, ne pedig Magyarország felé.”

Dr. Pásztor Bálint
VMSZ
Szabadkai Népszínház
Palics
palicsi Aqua Park

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.