Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Pásztor Bálint: a VMSZ nem kampányolt Dél-Szerbiában

2020.06.26
13:46
2020.06.28
09:25
Forrás
Facebook
A VMSZ kizárólag Vajdaságban és Belgrádban kampányolt, a vajdaságiak támogatásának köszönhetően érte el történelmi eredményeit a háromszintű választásokon - írja közleményében Dr. Pásztor Bálint.

A párt köztársasági listavezetője Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: a szerbiai sajtóban megjelent álhírekkel ellentétben a Vajdasági Magyar Szövetség nem kampányolt Dél-Szerbiában. Sem Vranjeban, sem máshol.

Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot több szerbiai hírportálon, hogy a VMSZ több mint ezer szavazatot kapott Vranjeban a június 21-i voksoláson. Erre reagált most a magyar politikus.

Véletlen egybeesés, hogy a Szerb Jobboldal nevű párt a négyes sorszámmal indult a vranjei helyi választásokon. Az őket támogató szavazópolgárok valószínűleg mindkét szavazólapon a négyes számot karikázták, ebből adódhatott a furcsa eredmény - írja Dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette: a Vajdasági Magyar Szövetség regionális magyar pártként a jövőben is kizárólag a saját választópolgárai érdekeit fogja szem előtt tartani.

VMSZ
kampány
Választások 2020
Vranje

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.