Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: a VMSZ nem kampányolt Dél-Szerbiában

2020.06.26
13:46
2020.06.28
09:25
Forrás
Facebook
A VMSZ kizárólag Vajdaságban és Belgrádban kampányolt, a vajdaságiak támogatásának köszönhetően érte el történelmi eredményeit a háromszintű választásokon - írja közleményében Dr. Pásztor Bálint.

A párt köztársasági listavezetője Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: a szerbiai sajtóban megjelent álhírekkel ellentétben a Vajdasági Magyar Szövetség nem kampányolt Dél-Szerbiában. Sem Vranjeban, sem máshol.

Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot több szerbiai hírportálon, hogy a VMSZ több mint ezer szavazatot kapott Vranjeban a június 21-i voksoláson. Erre reagált most a magyar politikus.

Véletlen egybeesés, hogy a Szerb Jobboldal nevű párt a négyes sorszámmal indult a vranjei helyi választásokon. Az őket támogató szavazópolgárok valószínűleg mindkét szavazólapon a négyes számot karikázták, ebből adódhatott a furcsa eredmény - írja Dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette: a Vajdasági Magyar Szövetség regionális magyar pártként a jövőben is kizárólag a saját választópolgárai érdekeit fogja szem előtt tartani.

VMSZ
kampány
Választások 2020
Vranje

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.