Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dr. Pásztor Bálint: a VMSZ nem kampányolt Dél-Szerbiában

2020.06.26
13:46
2020.06.28
09:25
Forrás
Facebook
A VMSZ kizárólag Vajdaságban és Belgrádban kampányolt, a vajdaságiak támogatásának köszönhetően érte el történelmi eredményeit a háromszintű választásokon - írja közleményében Dr. Pásztor Bálint.

A párt köztársasági listavezetője Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: a szerbiai sajtóban megjelent álhírekkel ellentétben a Vajdasági Magyar Szövetség nem kampányolt Dél-Szerbiában. Sem Vranjeban, sem máshol.

Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot több szerbiai hírportálon, hogy a VMSZ több mint ezer szavazatot kapott Vranjeban a június 21-i voksoláson. Erre reagált most a magyar politikus.

Véletlen egybeesés, hogy a Szerb Jobboldal nevű párt a négyes sorszámmal indult a vranjei helyi választásokon. Az őket támogató szavazópolgárok valószínűleg mindkét szavazólapon a négyes számot karikázták, ebből adódhatott a furcsa eredmény - írja Dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette: a Vajdasági Magyar Szövetség regionális magyar pártként a jövőben is kizárólag a saját választópolgárai érdekeit fogja szem előtt tartani.

VMSZ
kampány
Választások 2020
Vranje

Most

18:25

Amatőr festők páros tárlata Palicson

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagjának Szabó Eszternek és Kovács Monellának nyílt önálló tárlata a Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában. A megnyitón szűknek bizonyult a kiállítóterem, a látogatók közül többen nem fértek be.

Népszerű