Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Dragan Tošić személyében régi-új polgármestere van Óbecsének

2020-08-21
16:55
2020-08-21
18:22
Forrás
Pannon RTV
A Községi Képviselő-testület mai alakuló ülésén megválasztotta a tisztségviselőit, valamint a végrehajtó hatalom tagjait is.

A következő négy évre Dragan Tošić eddigi polgármestert választotta újra a ma megalakult óbecsei képviselő-testület, Svetlana Vuletić személyében az alpolgármester ugyancsak a Szerb Haladó Párt soraiból került ki.

A KKT eddigi elnöke, Nenad Tomašević a testület elnökhelyettese lett, korábbi tisztségét ezentúl a VMSZ-es Kiss Igor tölti majd be, aki elégedetten nyilatkozott a koalíciós megállapodásról: „A Vajdasági Magyar Szövetség delegálja a képviselő-testület elnökét, két tanácstagot, a KKT titkárát és egy polgármester-segédi pozíciót. Ez azt mutatja, hogy megerősödtünk az előző négy évhez képest.”

A KKT 36 képviselője közül az eddigi 7 helyett 11 képviseli a Vajdasági Magyar Szövetséget, a Szerb Haladó Pártnak pedig 20 képviselője van. A polgármester szerint nagy megtiszteltetés és óriási felelősség is az újraválasztása.

Dragan Tošić, polgármester, Óbecse (SZHP): „Azt hiszem, jó csapatot állítottunk össze, amely támogatni fog engem, jók a tanácstagok, de lesznek még segédeim is, és a közigazgatási hivatalba is fel fogunk venni új embereket. Hatalmas munka áll előttünk, de én csak annyit kérek a munkatársaimtól, hogy mindenekelőtt legyenek pozitívak és elkötelezettek a munkájuk iránt úgy, mint én. Azt gondolom, nem lesz gond azzal, hogy megismételjük az előző négy év eredményét.”

A Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom és a Szerbiai Szocialista Párt két-két tagját juttatták be a szavazók a helyi parlamentbe, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga pedig egy képviselővel vesz részt a testület munkájában.

Óbecse
polgármester
kkt
Dragan Tošić

Most

11:03, Frissítve: 11:20

Világ: Egy nap alatt 340 ezer új fertőzött

A világon már 40 657 074 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 123 112, a gyógyultaké pedig 30 360 273 a worldometers kedd reggeli adatai szerint.
09:46, Frissítve: 09:54

Véradási akció az MTTK-án

Szerbia-szerte jelentősen csökkent a kórházak vértartaléka az utóbbi hónapokban. Ezért is van kiemelten jelentős szerepe minden egyes véradási akciónak.

Népszerű