Ugrás a tartalomra

Drecun: Az USA álláspontja kulcsfontosságú a koszovói kérdésben

2019.03.03
15:10
2024.03.19
08:45
Forrás
Szerbiai RTV
Az Amerikai Egyesült Államok végleges álláspontja kulcsfontosságú lesz Koszovóval kapcsolatban - nyilatkozta a Szerbiai RTV Híradójában Milovan Drecun.

A szerb képviselőház koszovói ügyekkel megbízott bizottságának elnöke szerint még nem világos, hogy Amerika kompromisszumos megoldást akar, vagy továbbra is nyomást gyakorol Belgrádra, hogy elismerjék Koszovót. Az Egyesült Államok álláspontját egyértelműsíteni kell, mert a pristinai vezetés döntései abból fakadnak, hogy az amerikaiak álláspontja részint rejtett - szögezte le Milovan Drecun. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd csak akkor folytatódhat, ha a Koszovói albánok eltörlik a szerb termékekre kivetett vámokat - tette hozzá.

Milovan Drecun, a szerb képviselőház koszovói ügyekkel megbízott bizottságának elnöke: „Amerika azonnal eltörölheti a vámokat. Ebbe nem avatkozhat bele semmilyen Ramush Haradinaj. Hivatalosan azt mondják, hogy el kell törölni a vámokat, de látjuk, hogy nem született eredmény a gyakorlatban. Minket ez gondolkodásra késztet, hogy az aktuális washingtoni adminisztráció álláspontjában van szembenállás, vagy a céljuk Belgrád ellehetetlenítése, hogy ne fogjuk fel, hogy mi történik.”

Milovan Drecun
Egyesült Államok
amerikai

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.