Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A duális képzést is támogatja a Mezőgazdasági Titkárság

2019-05-28
13:54
2019-05-28
17:07
Forrás
Pannon RTV
Több mint 100 millió dinár értékű befektetések valósulnak meg a jövőben a méhészet, a halastavak fejlesztése és a duális képzés terén Vajdaságban.

A kistermelők és az intézmények projektjeihez a tartományi mezőgazdasági titkárság 65 millió dinárral járult hozzá. 20 millió dináros támogatásból 5 hektárnyi új halastavat létesítenek a vállalkozók Vajdaság területén, és további 127 hektárnyi tavat újítanak fel. 128 méhész is aláírta a támogatási szerződéseket a tartományi képviselőházban.

A legjelentősebb támogatásokban a duális képzést is meghirdető oktatási intézmények részesültek – hangsúlyozta Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „A Mezőgazdasági Egyetem kapott támogatást és 10 Vajdaságban működő mezőgazdasági középiskola. Köztük ki szeretném emelni a magyarkanizsait és a topolyait, ami magyar vonatkozásában úgy gondolom, hogy nagyon fontos, és azt is el kell mondani, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség szerepvállalása itt a tartományi kormányban úgy gondolom, hogy hozzájárul nagyban ahhoz, hogy ez a két intézmény is már évek óta folyamatosan eszközöket tud biztosítani a fejlődésükre, és úgy gondolom, hogy a gyakorlati oktatásban a fiatal mezőgazdasági tanulóinknak ez rendkívül fontos.”

duális képzés
Mezőgazdasági Titkárság
halastavak
méhészet
Ótott Róbert

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.