Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Đukanović: A Szocialisták Demokratikus Pártja kész az ellenzéki szerepre is

2020.09.03
18:58
2020.09.03
19:12
Forrás
Szerbiai RTV
Egyes információk szerint Đukanovićék arra készülnek, hogy hatalmon maradnak, egy új szövetséget hoznak létre.

Milo Đukanović, Montenegró elnöke szerint a Szocialisták Demokratikus Pártja készen áll arra, hogy a legerősebb ellenzéki párt legyen, ha ez szükséges. Egyes információk szerint Đukanovićék arra készülnek, hogy hatalmon maradnak, egy új, államalapító szövetséget hoznak létre, amelyet a Szociáldemokrata Párt és az URA Polgári Mozgalom, valamint pártonkívüliek alkotnak. Erről tegnap este állapodtak meg, Milo Đukanović kezdeményezésére, aki sajtóhírek szerint megszerezte a jelenlegi koalíciós partnerek beleegyezését, miszerint a parlamenti mandátumok hitelesítése után nem lépnek szövetségre olyan koalíciókkal, amelyek tagadják Montenegró államiságát. Ami pedig a Szocialisták Demokratikus Pártját illeti, az már nagyon hosszú ideje az állami politika oszlopa, és ma Montenegró legerősebb pártja - jelentette ki Montenegró államfője.

Milo Đukanović
Montenegró
kormány

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.