Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV

Đurić: A Belgrád és Pristina közti brüsszeli megállapodás biztosította a békét

2021.04.19
10:58
2021.04.19
11:17
Forrás
Szerbiai RTV
A megállapodás aláírásakor Szerbia jóval gyengébb volt gazdasági, katonai és külpolitikai szepontból, mint ma - emlékeztetett a washingtoni szerb nagykövet, aki a Koszovó-ügyi iroda korábbi vezetője.

A brüsszeli megállapodás lehetővé tette az éveken át tartó békét és stabilitást a régióban - mondta nyolc évvel a dokumentum aláírását követően Marko Đurić washingtoni szerb nagykövet. Đurić, aki korábban a Koszovó-ügyi iroda vezetője volt, hangsúlyozta, Szerbia továbbra is a szerbek érdekeit képviseli Koszovóban, az igazságos kompromisszum és a nemzeti érdekek képviseletére törekszik.

A Beta hírügynökség információi szerint az Európai Parlament belső elemzése azt mutatja, hogy a Belgrád és Pristina közötti megállapodáshoz vezető út tele van akadályokkal. A tárgyalások előrehaladásának megtorpanása az összegzés szerint az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió közötti megfelelő kommunikáció hiányának következménye.

Marko Đurić
Koszovó
brüsszeli megállapodás

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.