Ugrás a tartalomra

Đurić: Elkezdődött a szerbek üldöztetése Koszovóban

2019-07-21
15:37
2019-07-21
15:43
Forrás
Tanjug
Aleksandar Vučić szombati sajtótájékoztatója után elkezdődött a szerbek üldöztetése Koszovóban - jelentette ki Marko Đurić.

A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője hozzátette, Ramush Haradinaj koszovói miniszterelnök lemondására Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap reagált, ezt követően, mindössze néhány óra elteltével a várakozások szerint elkezdődött a nyomásgyakorlás a szerbekre. Đurić szerint, Pristina ezzel a lépéssel a nemzetközi közösség előtt akarja hamis színben feltüntetni Szerbiát.

Goran Stanišić letartóztatása kapcsán elmondta, határozottan elítéli azt és azonnali szabadon bocsátását követeli. A szerb férfit tegnap tartóztatták le Koszovóban, és azzal gyanúsítják, hogy háborús bűnöket követett el.

Marko Đurić
Szerbia
Koszovó
üldőzés
Aleksandar Vučić
sajtótájékoztató
Koszovó-ügyi iroda
Ramush Haradinaj

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.