Ugrás a tartalomra

Đurić: A koszovói szerbeket nem tarthatják másodrendű állampolgárnak

2019.11.07
18:38
Forrás
Vajdasági RTV
A koszovói szerbek nem lesznek tagjai egy olyan koszovói kormánynak, amely nem tartja tiszteletben a szerb nemzet akaratát.

Ezt jelentette ki Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője, miután a koszovói szerbek képviselőivel találkozott. Az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón elmondta továbbá, a koszovói szerbek nem fogadják el azt, hogy másodrendű állampolgároknak tartsák őket. Amennyiben a koszovói hatalom részéről újabb nyomásgyakorlás lesz tapasztalható, akkor az intézmények szerb képviselői készek arra, hogy elhagyják azokat. Đurić leszögezte, továbbra is követelik, hogy Pristina vonja vissza a szerbiai és a boszniai termékekre kivetett száz százalékos vámot. 

Marko Đurić
Koszovó
száz százalékos vám

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.