Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Đurić: Magyarország közbenjárása elősegítheti az együttműködést a régióban

2018-10-18
13:50
2018-10-18
13:55
Forrás
Tanjug
Belgrádban találkozott Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete.

Đurić szerint Magyarország elérheti azt, hogy az Európai Unió változtasson az álláspontján és a kompromisszumos megoldásokat, valamint a párbeszédet szolgalmazza a nyugat-balkáni régióban. Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetője hangsúlyozta: az ország a régió békéjének és stabilitásának megőrzéséért hajlandó kompromisszumos megoldásra Koszovóval kapcsolatban. A szerbeknek és az albánoknak történelmi kötelessége, hogy véglegesen rendezzék viszonyukat a jövő generációi érdekében - tette hozzá Marko Đurić.

Pintér Attila
Marko Đurić

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.