Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Đurić: Magyarország közbenjárása elősegítheti az együttműködést a régióban

2018-10-18
13:50
2018-10-18
13:55
Forrás
Tanjug
Belgrádban találkozott Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete.

Đurić szerint Magyarország elérheti azt, hogy az Európai Unió változtasson az álláspontján és a kompromisszumos megoldásokat, valamint a párbeszédet szolgalmazza a nyugat-balkáni régióban. Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetője hangsúlyozta: az ország a régió békéjének és stabilitásának megőrzéséért hajlandó kompromisszumos megoldásra Koszovóval kapcsolatban. A szerbeknek és az albánoknak történelmi kötelessége, hogy véglegesen rendezzék viszonyukat a jövő generációi érdekében - tette hozzá Marko Đurić.

Pintér Attila
Marko Đurić

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.