Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

Đurić: A nemzetközi közösségnek meg kell büntetnie Kurti kormányát

2023.01.09
08:14
2023.01.13
07:24
Forrás
Tanjug
Eljött az ideje, hogy a nemzetközi közösség habozás nélkül felhasználjon minden rendelkezésre álló politikai és gazdasági eszközt annak érdekében, hogy Pristinát visszaterelje a meglévő megállapodások végrehajtásának útjára.

Emellett ideje Albin Kurti kaotikus viselkedéséért megbüntetni annak kormányát, mondta Marko Đurić. Szerbia egyesült államokbeli nagykövete kifejtette, ahhoz, hogy visszatérjünk a tárgyalóasztalhoz, a Kurti-kormányt kell szankcionálni kiszámíthatatlan viselkedése miatt. Koszovónak vissza kell térnie a meglévő megállapodások végrehajtásának pályájára, újjá kell építenie a megrendült bizalmat, és a múlt helyett a jövőbe kell tekintenie – mondta Đurić. Hozzátette, a külügyminisztérium vezető tanácsadója, Derek Chollet vezette amerikai delegáció közelgő látogatása a régióban több mint örvendetes lehetőség, hogy lépést tegyenek ebbe az irányba.

Albin Kurti
Marko Đurić
Szerbia

Most

13:46

Akaratlanul is elgázoljuk őket

Világszerte 150 állatpopulációt vizsgáltak a kutatók, melyeknél a halálozási okok közel egyharmadát adta a járművekkel való ütközés – ezzel megelőzve a betegségeket, a vadászatot és a ragadozókat is.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.