Ugrás a tartalomra

Đurić: A nemzetközi közösségnek meg kell büntetnie Kurti kormányát

2023.01.09
08:14
2023.01.13
07:24
Forrás
Tanjug
Eljött az ideje, hogy a nemzetközi közösség habozás nélkül felhasználjon minden rendelkezésre álló politikai és gazdasági eszközt annak érdekében, hogy Pristinát visszaterelje a meglévő megállapodások végrehajtásának útjára.

Emellett ideje Albin Kurti kaotikus viselkedéséért megbüntetni annak kormányát, mondta Marko Đurić. Szerbia egyesült államokbeli nagykövete kifejtette, ahhoz, hogy visszatérjünk a tárgyalóasztalhoz, a Kurti-kormányt kell szankcionálni kiszámíthatatlan viselkedése miatt. Koszovónak vissza kell térnie a meglévő megállapodások végrehajtásának pályájára, újjá kell építenie a megrendült bizalmat, és a múlt helyett a jövőbe kell tekintenie – mondta Đurić. Hozzátette, a külügyminisztérium vezető tanácsadója, Derek Chollet vezette amerikai delegáció közelgő látogatása a régióban több mint örvendetes lehetőség, hogy lépést tegyenek ebbe az irányba.

Albin Kurti
Marko Đurić
Szerbia

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.