Ugrás a tartalomra

Đurić: Pristina ismét adókat vetett ki a közép-szerbiai termékekre

2020.05.14
19:51
2020.05.14
21:54
Forrás
Szerbiai RTV
Ismét adókat vetett ki a közép-szerbiai termékekre Pristina, amivel egy újabb veszélyes fordulatot vett – nyilatkozta Marko Đurić, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Marko Đurić elmondta, lisztre és építőipari alapanyagokra szabtak ki vámot a pristinai hatóságok. Marko Đurić emlékeztet, Pristina ma megtiltotta a szerb orvosok belépését Koszovóba, amit embertelennek nevezett. A pristinai hatóságok megakadályozták, hogy 20 szerb orvos és ápoló belépjen Koszovó területére - közölte Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Az egészségügyi dolgozókat tegnap állították félre a Merdare közigazgatási átkelőhelyen annak ellenére, hogy az összekötő tiszt már korábban jelezte érkezésüket.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter határozottan elítélte a koszovói hatóságok fellépését. Abban a pillanatban, amikor az egész világ köszönetet mond az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak áldozatukért és a polgárok életének megmentésére tett erőfeszítéseikért a világméretű járvány közepette, vallási vagy nemzeti hovatartozástól függetlenül, a hamis állam uralkodói ismét gyűlöletüket fejezik ki a szerbek és Szerbia ellen, és az orvosokat megbüntetik - mondta Lončar.

Priština azzal magyarázza a történteket, hogy bár valamennyi szóban forgó egészségügyi dolgozó koszovói származású, azok csak szerbiai okmányokkal rendelkeztek, ezért nem engedték be őket Koszovó területére.

Szerbia Koszovó-ügyi irodájának vezetője az egész helyzettel kapcsolatban leszögezte, a nemzetközi közösségnek a leghatározottabban el kell ítélnie Pristina döntéseit. Amennyiben ez nem történik meg, sokkal rosszabbra is fordulhat a helyzet a térségben – mondta Đurić.

Szerbia
Koszovó
orvos
ápoló
Marko Đurić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.