Ugrás a tartalomra

Durva belpolitikai csata zajlik Ausztriában

2019-05-21
14:05
2019-05-21
14:23
Forrás
hirado.hu
Hétvégén egy két éves, titokban rögzített felvétellel megbuktatták Heinz-Christian Strachét, a Szabadságpárt elnökét Ausztriában.

A politikus szombaton lemondott az alkancellári pozícióról, ám ezzel sem tudta megmenteni a kormánykoalíciót. Sebastian Kurz kancellár végleg szakítana a Szabadságpárttal, nemrég Herbert Kickl belügyminiszter menesztését is bejelentette. A belügyminiszter szerint azért támadják őket, mert a bevándorlásellenes politikájuk szálka sokak szemében. Mivel a Strachéról előkerült videó készítése idején Herbert Kickl a Szabadságpárt főtitkára volt, a kancellár erre hivatkozva ragaszkodik a távozásához, mondván, az ügy felderítésében nem vehet részt belügyminiszterként.

Ausztria
Heinz-Christian Strache
Szabadságpárt

Most

13:44, Frissítve: 13:58

Évadzáró a szabadkai KDSZ-ben

Évadzárót tartott tegnap este a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című előadást tekinthette meg a közönség a budapesti Szkéné Színház és Forte Társulattól.

Népszerű

Ismét cápát láttak az Adriai-tengerben

A tudósítások szerint a ragadozó most a horvátországi Korčula szigeténél bukkant fel. A szakértők állítják, ugyanarról a cápáról van szó, amelyik néhány nappal korábban jelent meg Makarskánál.