Ugrás a tartalomra

Durva belpolitikai csata zajlik Ausztriában

2019-05-21
14:05
2019-05-21
14:23
Forrás
hirado.hu
Hétvégén egy két éves, titokban rögzített felvétellel megbuktatták Heinz-Christian Strachét, a Szabadságpárt elnökét Ausztriában.

A politikus szombaton lemondott az alkancellári pozícióról, ám ezzel sem tudta megmenteni a kormánykoalíciót. Sebastian Kurz kancellár végleg szakítana a Szabadságpárttal, nemrég Herbert Kickl belügyminiszter menesztését is bejelentette. A belügyminiszter szerint azért támadják őket, mert a bevándorlásellenes politikájuk szálka sokak szemében. Mivel a Strachéról előkerült videó készítése idején Herbert Kickl a Szabadságpárt főtitkára volt, a kancellár erre hivatkozva ragaszkodik a távozásához, mondván, az ügy felderítésében nem vehet részt belügyminiszterként.

Ausztria
Heinz-Christian Strache
Szabadságpárt

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.