Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Emmanuel Dunand

EB: Szerbiának folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését

2018-04-16
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói kapcsolatok normalizálása és a jogállamiságot érintő reformok határozzák meg Szerbia európai uniós csatlakozásának ütemét - áll az Európai Bizottság jelentésében.

Holnap hivatalosan is nyilvánosságra hozzák a Szerbia és más uniós tagjelölt országok helyzetéről szóló jelentést. Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán Belgrádba látogat, ahol szerb képviselőkkel tárgyal majd. Az Európai Bizottság szerint Szerbiának továbbra is folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését a stabilitás megőrzése érdekében.

Európai Bizottság
Szerbia
EU csatlakozási fejezetek
Federica Mogherini

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.