Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Emmanuel Dunand

EB: Szerbiának folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését

2018-04-16
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói kapcsolatok normalizálása és a jogállamiságot érintő reformok határozzák meg Szerbia európai uniós csatlakozásának ütemét - áll az Európai Bizottság jelentésében.

Holnap hivatalosan is nyilvánosságra hozzák a Szerbia és más uniós tagjelölt országok helyzetéről szóló jelentést. Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán Belgrádba látogat, ahol szerb képviselőkkel tárgyal majd. Az Európai Bizottság szerint Szerbiának továbbra is folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését a stabilitás megőrzése érdekében.

Európai Bizottság
szerbia
EU csatlakozási fejezetek
Federica Mogherini

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.