Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Emmanuel Dunand

EB: Szerbiának folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését

2018-04-16
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói kapcsolatok normalizálása és a jogállamiságot érintő reformok határozzák meg Szerbia európai uniós csatlakozásának ütemét - áll az Európai Bizottság jelentésében.

Holnap hivatalosan is nyilvánosságra hozzák a Szerbia és más uniós tagjelölt országok helyzetéről szóló jelentést. Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán Belgrádba látogat, ahol szerb képviselőkkel tárgyal majd. Az Európai Bizottság szerint Szerbiának továbbra is folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését a stabilitás megőrzése érdekében.

Európai Bizottság
Szerbia
EU csatlakozási fejezetek
Federica Mogherini

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.