Ugrás a tartalomra
Tanjug/Pool Photo via AP/Emmanuel Dunand

EB: Szerbiának folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését

2018-04-16
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói kapcsolatok normalizálása és a jogállamiságot érintő reformok határozzák meg Szerbia európai uniós csatlakozásának ütemét - áll az Európai Bizottság jelentésében.

Holnap hivatalosan is nyilvánosságra hozzák a Szerbia és más uniós tagjelölt országok helyzetéről szóló jelentést. Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán Belgrádba látogat, ahol szerb képviselőkkel tárgyal majd. Az Európai Bizottság szerint Szerbiának továbbra is folytatnia kell a regionális kapcsolatok fejlesztését a stabilitás megőrzése érdekében.

Európai Bizottság
szerbia
EU csatlakozási fejezetek
Federica Mogherini

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.