Ugrás a tartalomra
Edi Rama
Tanjug/Tanja Valic

Edi Rama: Szerbiának tárgyalnia kell Albin Kurtival

2019-10-11
12:54
2019-10-11
13:03
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói parlamenti választásokon győztes Önrendelkezés nevű szervezet vezetőjével tárgyalnia kell Szerbiának, akár tetszik, akár nem - jelentette ki Edi Rama albán miniszterelnök.

Egy albán tévének adott interjújában azt mondta, a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd a kölcsönös elismeréssel kellene, hogy végződjön. Hozzátette, ezt követően láncszerűen ismerik majd el Koszovó függetlenségét más államok is. Leszögezte, amennyiben Albin Kurti lesz a kormányfő, legitim módon alakíthatja meg kormányát, és ő lesz a koszovói tárgyaló fél a Belgráddal folytatott párbeszédben.

Edi Rama
Albánia
albán miniszterelnök
Koszovó
Albin Kurti

Most

07:41, Frissítve: 07:50

Járványhelyzet Magyarországon

Meghalt 5 beteg és 3.756-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.
21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.