Ugrás a tartalomra

Egészségügy és területrendezés a vajdasági parlament ülésén

2018.03.06
14:45
2018.03.06
18:03
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi tartományi kormány mandátumának lejárta előtt befejeződnek a felújítási munkálatok a legtöbb vajdasági klinikán és egészségügyi intézményben.

Egészségügyi témák és területrendezési tervek voltak napirenden a vajdasági parlament mai ülésén. A képviselők ezenkívül döntöttek az új tartományi művelődési, tájékoztatási és a vallási közösségek ügyével megbízott titkár személyéről, miután Miroslav Štatkić eddigi titkár lemondott tisztségéről.     

A jelenlegi tartományi kormány mandátumának lejárta előtt befejeződnek a felújítási munkálatok a legtöbb vajdasági klinikán és egészségügyi intézményben, és felújítják a teljes diagnosztikai felszerelést. Ennek a programnak a részét képezik azok a preventív vizsgálatok is, amelyeket a tartományi képviselőház vitatott meg – mondta Igor Mirović tartományi kormányelnök újságíróknak a tartományi parlamentben. „Az idén a Klinikai Központ mágneses rezonanciagépeket, a regionális kórházak új CT-ket kapnak, a neurológiai klinikát angio-teremmel látjuk el, amely lehetővé teszi a gyors és megfelelő reagálást agyvérzés esetén. A kevésbé fejlett községekbe 21 új mentőautó érkezik.”

A VMSZ tartományi képviselője is az egészségüggyel kapcsolatos napirendi pontokat emelte ki az ülés témái közül. Bagi Bojan, tartományi parlamenti képviselő, VMSZ: „Tíz napirendi pont foglalkozik az egészségüggyel. Olyan egészségügyi preventív folyamatokat fog magába foglalni, amelyekkel elősegítjük az egészség ellátását, a betegeknek az egészségi állapotát és a prevenciót vajdasági szinten. 40 millió dinár lesz befektetve, és ez annak a folyamatnak a folytatása, ami már tavaly elkezdődött.”

Csonka Áron, a VMDK tartományi parlamenti képviselője elmondta, frakciójuk támogatni fogja az egészségüggyel és a területrendezési tervekkel kapcsolatos terveket, de kifogásolják a parlamenti ülések összehívásának módját. „A mai ülésen a képviselőcsoportunk döntése értelmében mindazokat az intézkedéseket, amelyek az egészségügyet illetik és a területrendezési tervekkel foglalkoznak, támogatni fogunk, egy-egy területrendezési tervnél vagy egészségügyi megoldásnál természetesen vannak észrevételeink, de összességében elfogadhatónak tartjuk ezeket a javaslatokat.”

A VMDK-n kívül más ellenzéki pártok, így a Demokrata Párt és az Elég volt Mozgalom is tiltakoztak a rendkívüli módon összehívott parlamenti ülések, illetve az ügyrend megsértése miatt, mondván, ily módon a tartományi kormány ellehetetleníti a tartományi parlament munkáját. Az ülésen további napirendi pont volt Miroslav Štatkić tartományi művelődési, tájékoztatási és a vallási közösségek ügyével megbízott titkár lemondása, illetve az új titkár kinevezése is Dragana Milošević személyében.

tartomány
napirend
parlament
egészségügy
területrendezés

Most

10:36, Frissítve: 12:56

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.