Ugrás a tartalomra

Egészségügyi felszerelést adományozott a boszniai Szerb Köztársaságnak Szerbia

2021.03.24
10:41
2021.03.24
15:44
Forrás
Pannon RTV
A 30 klinikai és 5 mobil lélegeztetőgépet, valamint a 10 ezer N95 maszkot a szerb elnök, Aleksandar Vučić adta át Milorad Dodiknak, Bosznia-Hercegovina elnökségének szerb elnöklőjének.

Ez Szerbia ajándéka, adománya - mondta a szerb elnök, aki arról is beszélt, hogy a járvány megjelenése óta Szerbia mintegy 2200 lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek egyenként átlagosan 25-27 ezer euróba kerültek. Hozzátette, a Krnješevciben található raktárban még 545 klinikai és 49 mobil lélegeztetőgép, illetve számos más szükséges egészségügyi gép és felszerelés van.

Milorad Dodik megköszönte a segítséget, és elmondta, a boszniai Szerb Köztársaságban súlyos a járványügyi helyzet, egyre több beteg szorul kórházi ápolásra.

Aleksandar Vučić kiemelte, Szerbia készen áll arra, hogy további segítséget nyújtson a boszniai Szerb Köztársaságnak és Bosznia-Hercegovinának, de másoknak is. Hozzátette, Szerbia befogadja a boszniai Szerb Köztársaságból érkező betegeket is, amennyiben erre szükség lesz.

„Mindennél fontosabb az, hogy együttes erővel próbáljunk meg szembeszállni ezzel a nagy járvánnyal, mert ez a brit vírusmutáns könyörtelenül tombol és gyilkol. Én úgy gondolom, hogy soha nem volt nehezebb a helyzet sem a boszniai Szerb Köztársaságban, sem Bosznia-Hercegovinában, sem pedig Szerbiában. Fel kell gyorsítanunk a vakcinációt, az elkövetkezendő napokban és hetekben drasztikus mértékben fel kell gyorsítanunk, és meg kell próbálnunk, hogy a magunk elé kitűzött határidők előtt befejezzük. Folytatni fogjuk a felszerelések beszerzését, folytatni fogjuk a kórházak felszerelését, végleges döntést hozunk arról, hogy mikor kezdődik majd el az új kórház építése Újvidéken.”

Milorad Dodik
Aleksandar Vučić
egészségügyi felszerelés
adomány
Boszniai Szerb Köztársaság
Szerbia

Most

Népszerű